Civilization II

M'estreno en el Blog recomanant-vos aquest abandoware anomenat Civilization II (Civ 2). Per què m'agrada? Doncs per què és dels pocs jocs d'estratègia, senzill, que no xupla quasi res al PC, i que es pot jugar online amb diversos jugadors.

L'objectiu del joc és senzill, encara que en té alguns diversos. La teua civilització ha de conquerir les altres, i ser l'única del món. Començes amb un o dos Settlers (colons), i crees una ciutat. Des del menú de la ciutat pots indicar en què es gasta la productivitat de la ciutat. També has de tenir en compte que la ciutat tinga suficients aliments, cosa que fa que la teva ciutat haja de estar en un lloc estratègic: si volem que la ciutat cresca, és important que hi haja un exedent de menjar, i per això convé construïr la ciutat prop d'una selva on es produeixca fruita, o a una pradera amb cereals, o prop d'un mar o riu. Si volem que la ciutat siga productiva, i construeixi edificis o forme soldats i unitats més ràpidament, convendrà fer la ciutat al mig d'una gran pradera, i a partir d'un Settler, modificar-la i fer-hi irrigacions (que també augmenten l'aliment), i camins. També podem augmentar a la ciutat la quantitat de comerç hi ha al voltant d'aquesta construïnt-hi camins prop, que n'augmenta els beneficis econòmics.

Apart de les ciutats i dels soldats i unitats, també tenim la ciència. Aquí anem investigant coses poc a poc, i unes investigacions porten a altres. Per exemple, començem investigant Currency (Diners), i llavors podrem construir Bancs a les ciutats. I açò (i algunes altres investigacions més) ens porta a investigar Trade (Comerç). A partir d'ara a les ciutats ja podrem construïr Mercats i caravanes, que augmenten el Gold que es rep per impostos annualment. Més tard, (i algunes investigacions més), per aquesta rama trobem Economics (Economia), que ens permet construïr un Stock Exchange (Borsa) a les ciutats.

Així doncs, es comença sent un poble de l'època mesopotàmica, en el que es construeixen temples i graners; i contractes Settlers i Warriors (Guerrers); i acabes construïnt Centrals Nuclears i Centres de Reciclatges; i contractes Avions ultrasònics i Bombes Nuclears.

Apart de Edificis i Unitats, a les ciutats també podem fer Meravelles. Són construccions que només es poden construïr a una ciutat en tota la partida. Aquestes meravelles han existit realment, encara que algunes no són considerades Meravelles pròpiament. Entre aquestes trobem el Colós de Rodes, els Jardins de Bailònia, el Far d'Alexandria, les Piràmides, la Gran Biblioteca d'Alexandria, la Cura per el Cancer, el Programa Apolo, el Sufragi Femení, i molt més, que donaran a la ciutat i/o civilització que l'ha creat uns grans beneficis de qualsevol tipus, ja siguen acontentar ciutadans (Jardins de Babilònia), donar el poder de les armes nuclears (Projecte Manhattan), o donar imatges de tot el món i duplicar la ciència de la ciutat (Programa Apolo).

Quant a les unitats, tenim de tres tipus: terrestres, aèries i marines. De les terrestres, començem per els guerrers amb llançes i escuts, i anem evolucionant passant per guerrilla, riflenys, canons, i tancs. Les marines passen per vaixells basics de vela, després els acoraçats, i més tard submarins i portaavions. Les unitats aèries tenim les avionetes, després helicopters i més tard avions ultrasònics i bombes de tots tipus. També hi han unitats terrestres "especials". Són, les caravanes, que ja n'hem parlat abans, que quan investigues la Capitalització, es transformen en Furgonetes. També estan els Diplomats, i més tard Espies, que poden fer moltes coses interessantíssimes per a destruir una civilització: poden sobornar unitats enemigues i fer-les del teu bandol, poden enverinar l'aigua d'una ciutat enemiga per a reduir-ne la població. Poden sobornar els governants de una ciutat per a revoltar-la i fer que la ciutat passe al teu control. També poden robar investigacions de altres civilitzacions. I també tenim els paracaidistes, que són molt interessants per a conquistar ciutats. Una ciutat es conquista quan no hi han soldats protegint-la i un soldat d'un altra civilització hi entra. Per exemple, si tenim una ciutat a una illa propera al nostre territori, podem atacar-la amb un vaixell, i destruir-ne els soldats. Llavors entren en joc els paracaidistes, que tenen un manament especial de saltar en paracaigudes, i caure unes posicions més lluny d'on són. Així, poden saltar directament a dintre de la ciutat enemiga i conquerir-la.

I si això de esperar a tenir coses no t'agrada, el mateix joc disposa d'una pestanya anomenada "Cheats" (Trucs) des d'on podem canviar-ho TOT de la partida.

Podeu baixar-vos-el de forma gratuïta i legal des de:
http://www.bestoldgames.net/eng/old-games/civilization-2.php
Li doneu a download, baixeu cap a baix, i download un altre cop. El joc no ocupa molt. És legal baixar-lo perquè és abandoware.

Si voleu fer alguna partideta online, m'aviseu ;). Esperant les vostres opinions del joc.

Chitan

4 comentarios:

Xavi dijo...

Eeeh! Como te pasas! menudo ladrillo!! XD

No se si jo escriure tant eh? :P

Mashi dijo...

També està el FreeCiv...que es pa linux...

Xavi dijo...

Ahí t'he vist!

Anónimo dijo...

Bueno, yo el catalán no lo domino (de hecho, no tengo ni idea), pero, por lo entendido, me declaro refan también de Civ II, el juego al que más me he enganchado en toda mi larga historia de enganchadas. Y el mejor de toda la saga, ¿no?